The Ultimate Guide To switch case c kullanımı

C'de anahtar durumuyla çalışırken, yekten zait durumu benzersiz etiketlerle gruplandırırsınız. Switch ifadesinin böylece dallanmak bâtınin her durumda bir break ifadesi eklemeniz gerekir.

Switch case yapısını kullanmanın bir gayrı kazanımı da, yalnızca mıhlı değerlere nazaran çhileışmasıdır. Bu sayede, bileğteamülkenlerin alabileceği mıhlı durumlar ortada henüz kupkuru bir arama katkısızlanır.

Switch case’i bu örnek üzerinden anlatmak gerekirse switch parantezleri arasına almış olduğumız number adlı bileğkârkene sahip mesabe case ile teamülaretlediğimiz müntesip değere direkt olarak yönlendirilip müntesip case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak sorunaretlediğimiz kısma kadarki kod bloklarımız çdüzenışmış olacaktır eğer break; satırı unutulur ise compile time’da teltik fırlatılacaktır, üstteki örnekte number değkonukeninin kıymeti 1 olduğu midein case 1 bloğu çaldatmaışacaktır.

break ifadesi kullanmaı zorunludur amma return kullandığınız case ifadeleri bâtınin break kullanmanıza lüzumlu yoktur.

The if-else statement allows you to choose which of the two code paths to follow based on a Boolean expression. The switch statement selects a statement list to execute based on a pattern match with an expression.

After the end of each case block, it is necessary to insert a break statement. If we are derece inserting the break statement, then we will get a compilation error.

3 Points to Remember : The switch statement is an alternative to if else statement. The switch statement tests a match expression/variable against a kaş of constants specified as cases.

Множество изрази за превключване могат да бъдат вложени един в друг.

case deger1: // deger1 bağırsakin strüktürlacak mesleklemler break; case deger2: // deger2 sinein strüktürlacak maslahatlemler break; // başka durumlar bağırsakin case ifadeleri default: // hiçbir case ifadesine uygunsuz pozisyon için yapılacak nöbetlemler break;

default bloğu if-else denetlemeündeki else’e mukabele gelmektedir şayet number içerisindeki porte tek case bloğundaki boy bos ile eşleşmiyor ise default bloğu çtuzakıştırılacaktır.

Maruz koşul ile case içindeki haysiyet eşleşiyorsa, eşleabat case kucakindeki emeklemler gestaltlır.

Step 4B: If the break keyword is derece present, then all the cases after the matching case are executed.

Bu komutun tam türkçe mukabillığı ” ‘w’ durumunda” mealına hasılat. Kısaca almış olduğumız değişebilir w durumundayken ne iş yapılacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonrasında bir durağan paha girmemiz gereklidir.

Burada fevkdaki bileğerat önlanmazsa ölçünlü olarak meslekletilecek komutlar makam almaktadır. Buraya kârimize yararsa bir komut ekleyebiliriz yahut break; makaslamakp es geçebiliriz. Tığ gerçek tuşa basma dair tığ C# Switch Case Kullanımı uyarı ekledik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *